Preşedintele iranian acuză Washingtonul că pune paie pe foc în conflictul din Ucraina

158
Preşedintele iranian acuză Washingtonul că pune paie pe foc în conflictul din Ucraina - 1-1695194892.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a acuzat Statele Unite, în cadrul Adunării Generale a ONU, că „pun paie pe foc” în conflictul din Ucraina, ţară pe care Rusia, un aliat al Teheranului, a invadat-o în februarie 2022, informează agenţia AFP.

„Aţâţarea tensiunii şi a violenţei din Ucraina este opera Statelor Unite ale Americii cu scopul de a slăbi ţările europene şi acesta este, din păcate, un program pe termen lung”, a denunţat, la sediul ONU din New York, preşedintele iranian într-un discurs virulent împotriva Washingtonului şi a Occidentului.

El a reafirmat poziţia „fără ambiguitate” a ţării sale, care „nu sprijină niciun război nicăieri, nici în Europa şi nici în altă parte”.

Acuzat că a furnizat drone aliatului său rus în războiul din Ucraina, Iranul a asigurat din nou, prin preşedintele său, că „sprijină orice iniţiativă în vederea încetării ostilităţilor, a războiului şi orice măsură politică în acest scop”.

Atunci însă când Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţii de condamnare a invaziei ruse în Ucraina, Iranul fie s-a abţinut, fie nu a luat parte la vot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5897 secunde