Președintele Iranului critică SUA și Israel pentru rolurile lor în Siria

131
Președintele Iranului critică SUA și Israel pentru rolurile lor în Siria - presedintele-1522847776.jpg

Articole recomandate

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a criticat SUA și Israelul pentru rolurile lor în Siria, relatează agenția Reuters.

"Americanii sunt împotriva instaurării de către guvernul sirian a autorității sale în întreaga țară și chiar se gândesc la o scindare a țării", a declarat Rohani, în cadrul unei ceremonii transmise în direct de pe aeroportul Mehrabad din Teheran.

"Există o interferență a forțelor sioniste în Siria care a sporit problemele. Ele nu respectă suveranitatea națională siriană. Întreprind bombardamente în Siria. Îi sprijină pe teroriști. Toate acestea au sporit problemele Siriei", a afirmat președintele iranian.

Armata americană și-a limitat intervenția sa în Siria la lupta împotriva militanților grupării Stat Islamic, evitând atacurile împotriva forțelor aliate cu guvernul sirian.

În opinia lui Rohani, nu există o soluție militară la conflictul ce durează de șapte ani în Siria, în care 500.000 de persoane au fost ucise și jumătate din populația țării a fost strămutată. "Doar dialogul poate pune capăt conflictului", este de părere liderul de la Teheran.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6825 secunde