Președintele Israelului îi acordă lui Benny Gantz mandatul pentru formarea unui nou guvern

139
Președintele Israelului îi acordă lui Benny Gantz mandatul pentru formarea unui nou guvern - presedintele-1571948724.jpg

Articole recomandate

Președintele israelian Reuven Rivlin i-a încredințat, miercuri, lui Benny Gantz mandatul pentru formarea unui nou guvern, după eșecul eforturilor premierului în exercițiu, Benjamin Netanyahu, de a asigura majoritatea pentru un nou cabinet, transmite Reuters. 


Gantz, liderul partidului de centru Albastru și Alb, fost comandant al armatei israeliene, este primul politician în afară de Netanyahu care primește sarcina formării unui guvern al Israelului, după 2008. El are la dispoziție 28 de zile pentru a obține votul Knesset-ului (parlamentul). 


Netanyahu a renunțat, luni, la încercarea de constituire a unei majorități în jurul partidului său de dreapta, Likud. El ar putea fi inculpat în urma unor acuzații de corupție. 


Gantz dispune doar de sprijinul a 54 de parlamentari, iar majoritatea necesară este de 61. În caz de eșec, în Israel vor avea loc noi alegeri; precedentele scrutinuri, în aprilie și septembrie, nu au clarificat situația politică. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4583 secunde