Preşedintele Joe Biden: „Israelul trebuie să facă tot posibilul pentru a cruţa civilii”

233
Preşedintele Joe Biden: „Israelul trebuie să facă tot posibilul pentru a cruţa civilii” - 1-1698306765.jpg
Preşedintele american Joe Biden a declarat că Israelul nu are doar dreptul, ci responsabilitatea de a se apăra după sângerosul atac al Hamas şi că trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a cruţa civilii, relatează agenţia AFP.

Joe Biden a cerut ca atacurile asupra palestinienilor de către coloniştii israelieni în Cisiordania să înceteze imediat şi a afirmat, de asemenea, că nu i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu să amâne o posibilă ofensivă terestră în Gaza până la eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas.

Netanyahu a admis că şi el ar trebui să dea explicaţii pentru eşecurile în domeniul securităţii care au permis atacul Hamas din 7 octombrie în Israel.

„Vom examina în detaliu până la final ce s-a întâmplat, neregulile vor fi examinate şi toată lumea va fi trasă la răspundere, inclusiv eu. Dar toate acestea vor avea loc după război”, a declarat Netanyahu în ceea ce pare a fi un început fără precedent de recunoaştere a responsabilităţii sale.

XXX

Într-un discurs televizat, premierul Benjamin Netanyahu i-a ameninţat pe membrii Hamas, din Fâşia Gaza şi din afara acesteia.

„Toţi membrii Hamas sunt condamnaţi - deasupra pământului, sub pământ, în Gaza şi în afara Gazei. Israelul se află în mijlocul unei lupte pentru existenţa sa”, a spus Netanyahu.

„Mii de terorişti au fost deja ucişi de la masacrul islamist Hamas din 7 octombrie şi acesta este abia începutul”, a spus el.

Benjamin Netanyahu îşi propune să conducă Israelul către o victorie decisivă. „Israelul se pregăteşte pentru un atac la sol. Nu voi spune când, cum şi câţi”, a spus Netanyahu despre ofensiva mult aşteptată asupra Fâşiei Gaza.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat că forţele aeriene israeliene continuă să atace ţinte din Fâşia Gaza în pregătirea unei ofensive terestre, atacuri care au inclus, miercuri, lovirea „infrastructurii subterane a terorii”. „Fiecare lovitură ne îmbunătăţeşte situaţia pentru etapele următoare”, a spus Hagari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0153 secunde