Preşedintele Joe Biden: „SUA sunt pregătite pentru orice scenariu legat de Ucraina”

384
Preşedintele Joe Biden: „SUA sunt pregătite pentru orice scenariu legat de Ucraina” - presedintele-1643727342.jpg

Articole recomandate

SUA continuă să lanseze apeluri la diplomaţie pentru rezolvarea crizei legată de Ucraina, dar „suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a avertizat preşedintele american Joe Biden, citat de agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Preşedintele Joe Biden a indicat că SUA au „expus întreaga amploare a ameninţării” ridicate de Rusia în cursul reuniunii de luni a Consiliului de Securitate al ONU.

SUA au pregătit „dispozitive de sancţiuni specifice împotriva membrilor elitei ruse şi a familiilor acestora” dacă vreodată Rusia va ataca Ucraina, declarase anterior purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Washingtonul a identificat „indivizi aparţinând sau gravitând în jurul primului cerc al Kremlinului”, a precizat ea, indicând că aceste persoane sunt „în special ţinte vulnerabile” unor sancţiuni din cauza legăturilor lor financiare foarte strânse cu ţări occidentale.

„Acesta nu este decât un element printre altele în voinţa noastră de a lovi Rusia din toate unghiurile în cazul unui atac împotriva Ucrainei”, a adăugat Psaki.

Regatul Unit, una dintre destinaţiile privilegiate ale investiţiilor oligarhilor ruşi, a anunţat de asemenea, luni, înăsprirea arsenalului său de sancţiuni potenţiale împotriva unor indivizi sau companii din Rusia.

Washingtonul analizează de mai multe zile detaliile sancţiunilor masive pe care americanii promit să le aplice Rusiei în caz de escaladare militară.

SUA au ameninţat deja, de exemplu, să întrerupă accesul băncilor ruse la tranzacţii în dolari şi să interzică vânzarea tehnologiei americane către Rusia.

XXX

Statele Unite au primit un răspuns scris din partea Rusiei la propria scrisoare privind criza din Ucraina care ameninţă să declanşeze un nou conflict în Europa, a declarat un oficial american.

„Putem confirma că am primit un răspuns scris din partea Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, care nu a dorit să dea informaţii despre conţinutul documentului.

„Credem că nu ar fi productiv să negociem în public, aşa că vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său, dacă dorește acest lucru. Rămânem pe deplin angajaţi în favoarea dialogului pentru a rezolva aceste probleme şi vom continua să ne consultăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri, inclusiv cu Ucraina”, a adăugat el. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6118 secunde