Preşedintele Lula da Silva, convins că Brazilia va reveni la normalitate

84
Preşedintele Lula da Silva, convins că Brazilia va reveni la normalitate - lulabrazilia-1674556116.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că este convins, la trei zile după demiterea şefului armatei, că Brazilia va reveni la normalitate şi că forţele sale armate îşi vor îndeplini rolul fără a servi un politician, relatează AFP.

„Forţele armate nu servesc un politician, nu există pentru a servi un politician. Ele există pentru a asigura suveranitatea ţării, în principal în faţa unui inamic extern, pentru a asigura liniştea poporului brazilian şi lucruri de genul în cazul unor dezastre naturale”, a spus Lula da Silva într-o conferinţă de presă la Buenos Aires, unde se află în vizită oficială.

Militarii, ca agenţi ai statului, nu se pot implica în politică în timpul exercitării funcţiilor lor, a mai afirmat el.

Lula da Silva a vorbit pentru prima dată de la demiterea şefului armatei, Julio César de Arruda, la două săptămâni după atacurile împotriva unor centre de putere din Brasilia. Ministrul apărării menţionase o pierdere a încrederii în ofiţerul în cauză, după evenimentele din 8 ianuarie.

„Am ales un şef al armatei, dar nu a funcţionat. A trebuit să aleg altul”, a declarat Lula da Silva, întrebat dacă încrederea a fost restabilită acum, odată cu numirea generalului Tomas Ribero Paiva.

„Am avut o conversaţie bună cu el. El gândeşte exact acelaşi lucru ca şi mine despre forţele armate”, a adăugat preşedintele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5378 secunde