Preşedintele Macron şi prinţul moştenitor saudit au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale

83
Preşedintele Macron şi prinţul moştenitor saudit au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale - 1-1679901099.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman au discutat despre consolidarea cooperării în domeniile apărării şi energiei şi şi-au reiterat determinarea de a „lucra împreună” pentru a ajuta Libanul, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Într-o discuţie telefonică, „cei doi lideri au salutat dinamismul relaţiilor bilaterale şi în special aprofundarea cooperării în materie de economie şi cultură”, a indicat Palatul Elysée.

Ei „au făcut un schimb de opinii, de asemenea, despre domeniile în care această cooperare ar putea fi consolidată în continuare, în special în ceea ce priveşte problemele de apărare şi energie”, a adăugat preşedinţia franceză.

Totodată, ei „şi-au împărtăşit îngrijorarea cu privire la situaţia din Liban şi au reiterat determinarea de a lucra împreună pentru a ajuta ţara să iasă din criza profundă prin care trece”, conform sursei citate.

Din 2019, Libanul este cufundat într-o criză economică profundă, pusă de o mare parte a populaţiei pe seama administrării proaste, corupţiei, neglijenţei şi inerţiei unei clase conducătoare aflate la putere de zeci de ani. Criza politică din Liban agravează situaţia, deputaţii nereuşind, din noiembrie, să se pună de acord asupra alegerii unui nou preşedinte. Ţara este condusă de un guvern demisionar cu puteri reduse.

De asemenea, în conversaţia telefonică, Emmanuel Macron a salutat decizia Arabiei Saudite şi a Iranului de a restabili relaţiile diplomatice, subliniind „importanţa acesteia pentru stabilitatea regională”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5096 secunde