Președintele Parlamentului European: Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei

187
1
Președintele Parlamentului European: Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei - antoniotajani84746500-1509278831.jpg

Articole recomandate

Nimeni nu va recunoaște independența Cataloniei, a afirmat, duminică, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, adăugând că Guvernul spaniol acționează în mod corect pentru a restaura ordinea constituțională în regiune, relatează The Associated Press.



Tajani a precizat că referendumul pe tema independenței organizat în Catalonia la începutul lunii octombrie a fost ilegal și a adăugat că Uniunea Europeană nu va media conflictul deoarece această criză este o problemă internă a Spaniei.

Președintele Parlamentului European a declarat că decizia Spaniei de a organiza alegeri anticipate în regiune a fost decizia cea mai bună, după ce Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o declarație de independență.

"Nimeni nu va recunoaște Catalonia ca stat independent. Referendumul a fost ilegal. Ordinea constituțională trebuie să fie restaurată în regiune", a declarat șeful Parlamentului European.

"Alegerile regionale vor permite catalanilor să decidă ce fel de Guvern își doresc. Totul trebuie să se organizeze conform Constituției Spaniei", a adăugat Tajani.

Antonio Tajani a mai spus că UE speră ca această criză să fie rezolvată prin intermediul dialogului, însă a precizat că Bruxellesul nu se va implica, fiind o problemă internă a Spaniei.

Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, și a Parlamentului regional, după ce liderii catalani au adoptat o declarație de independență.



Comentează știrea

costu
14 noiembrie 2017
operator pc

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii : pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2805 secunde