Preşedintele Parlamentului European nu va candida pentru un nou mandat

130
Preşedintele Parlamentului European nu va candida pentru un nou mandat - presedintele-1639682947.jpg

Articole recomandate

Preşedintele Parlamentului European, social-democratul italian David Sassoli, a declarat cotidianului „Corriere della Sera”, consultat de Agerpres, că nu va candida pentru un nou mandat la conducerea legislativului UE, la începutul lui 2022.

Sassoli a fost ales de eurodeputaţi ca preşedinte în 2019, cu sprijinul celor două principale grupuri europarlamentare - al Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) şi al Partidului Popular European (PPE) -, dar şi al liberalilor (Renew Europe). A fost o opţiune neaşteptată, iar Sassoli a fost de acord să predea postul la jumătatea mandatului unui reprezentant al PPE.

Italianul a luat însă recent în considerare păstrarea funcţiei. Potrivit declaraţiei pentru „Corriere della Sera”, el a considerat însă că această decizie ar crea prea multe disensiuni în Parlamentul European. El nu a confirmat însă că S&D ar fi automat de acord cu candidatul propus de PPE.

Candidata desemnată a grupului PPE la funcţia de preşedinte al PE este conservatoarea Roberta Metsola, din Malta. Sassoli a afirmat însă în cele mai recente comentarii că mai întâi sunt necesare negocieri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4948 secunde