Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu: "Suspendarea a şase posturi TV, menită să prevină dezinformarea"

680
1
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu:

Articole recomandate

Suspendarea licenţei de emisie a şase posturi de televiziune - Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova şi TV6 - vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea, a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în reacţie la decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, transmite agenţia Moldpres, consultată de Agerpres.
 

„Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privinţa acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din ţară şi a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, şi vine să protejeze spaţiul informaţional naţional şi să prevină dezinformarea”, a punctat şefa statului într-un comunicat publicat de Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.
 

De asemenea, preşedintele Maia Sandu a subliniat că, în actuala situaţie incertă în care se află ţara, este foarte important să fie prevenită orice încercare de destabilizare a ţării.

„Păstrarea păcii şi stabilităţii în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spaţiului informaţional naţional este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancţiunilor internaţionale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului şi viaţa liniştită a cetăţenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru - să scape de justiţie”, a conchis şefa statului.



Comentează știrea

Tot Ei
19 decembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Degur, drojdia se da cu bidineaua, dar nu va dospit coca!

Pagina a fost generata in 0.4499 secunde