Președintele SUA, acuzații incredibile: "S-a încercat înlăturarea mea!"

173
Președintele SUA, acuzații incredibile:

Articole recomandate

Donald Trump susține că un secretar din staff-ul său și un fost șef din FBI au încercat, prin mijloace constituționale, să-l îndepărteze de la putere.


Președintele american Donald Trump a declarat luni că secretarul său adjunct al justiției și un fost șef al FBI "au aerul că au planificat un act extrem de ilegal" discutând în 2017 despre mijloace constituționale de a-l îndepărta de la putere, relatează AFP.


Aceste schimburi, evocate în septembrie în presă, au fost confirmate de Andrew McCabe, care a asigurat interimatul la conducerea poliției federale americane (FBI) după demiterea lui James Comey în mai 2017.

În acea perioadă, a spus el într-un interviu difuzat duminică, secretarul adjunct al justiției Rod Rosenstein și el însuși erau "extrem de îngrijorați" pe subiectul președintelui Trump, suspectat că a dorit să blocheze ancheta asupra unei posibile înțelegeri secrete între echipa sa de campanie și Moscova.



În acest context, cei doi au avut "discuții despre cel de-al 25-lea amendament" din Constituție, care le permite vicepreședintelui și unei majorități din cabinet să îl demită pe președinte dacă acesta este declarat "inapt" să își exercite funcțiile, a afirmat Andrew McCabe.

Președintele Trump a reacționat luni cu ambivalență la aceste dezvăluiri, punând la îndoială credibilitatea lui Andrew McCabe - demis în martie 2018 de FBI pentru "lipsă de sinceritate" - și având în același timp aerul că acordă credit afirmațiilor sale.

"Wow, atâtea minciuni din partea directorului FBI interimar Andrew McCabe, între timp dezonorat. El a fost demis pentru minciunile sale, iar povestea sa devine acum și mai problematică", a scris președintele republican.

"El și cu Rod Rosenstein (...) au aerul că au planificat un act extrem de ilegal și că au fost prinși", a adăugat el.

Când acest caz a ieșit în presă, Rod Rosenstein a negat că ar fi dorit vreodată să îl înlăture pe președintele Trump, iar serviciile sale au spus apoi că ar fi fost vorba de o glumă prost înțeleasă.

El nu s-a exprimat în legătură cu interviul difuzat în weekend, în care Andrew McCabe a afirmat de asemenea că Donald Trump s-a arătat uneori mai înclinat să îl creadă pe președintele rus Vladimir Putin decât propriile servicii de informații.

Fostul șef al FBI va publica în curând o carte mărturie despre această perioadă, intitulată 'The Threat' ('Amenințarea').


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5076 secunde