Preşedintele Zelenski contactează direct lideri occidentali pentru a cere sprijin împotriva Rusiei

108
Preşedintele Zelenski contactează direct lideri occidentali pentru a cere sprijin împotriva Rusiei - zelenskicontacteaza-1664468141.jpg

Articole recomandate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat telefonic cu mai mulţi lideri străini pentru a cere ajutor împotriva Rusiei, care este pe cale să anexeze mai multe regiuni din Ucraina, transmite Reuters.

Zelenski a discutat cu oficiali de cel mai înalt nivel din Regatul Unit, Canada, Germania, Turcia şi alte ţări, solicitând mai mult sprijin militar şi sancţiuni mai dure împotriva Moscovei, iar ulterior le-a mulţumit pentru susţinere.

După convorbirea cu şefa guvernului britanic, Liz Truss, liderul de la Kiev a scris pe Twitter că apărarea şi ajutorul financiar pentru Ucraina trebuie intensificate, ca reacţie.

Într-un alt dialog, preşedintele a obţinut promisiunea cancelarului german Olaf Scholz că sprijinul financiar, politic şi umanitar al Berlinului pentru Ucraina nu va slăbi.

Scholz a mai spus că Germania va continua să susţină, inclusiv prin livrarea de armament, apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, a comunicat un purtător de cuvânt al guvernului german.

„Vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul clar şi fără echivoc. Vă mulţumesc tuturor că ne înţelegeţi poziţia”, a declarat ulterior Zelenski într-un mesaj video transmis. „Ucraina nu poate şi nu va tolera nicio încercare a Rusiei de a ocupa vreo parte a pământului nostru”, a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7437 secunde