Preşedinţii Biden şi Macron au discutat despre principalele subiecte de politică externă

166
Preşedinţii Biden şi Macron au discutat despre principalele subiecte de politică externă - 1-1678267229.jpg

Articole recomandate

Preşedintele american Joe Biden a discutat telefonic cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre intenţia comună de a continua să ofere Ucrainei ajutorul de care această ţară are nevoie pentru a se apăra împotriva Rusiei, care i-a invadat teritoriul, informează agenţia EFE, consultată de Agerpres.

Casa Albă a indicat, într-un comunicat, că cei doi lideri au subliniat, de asemenea, necesitatea ca Rusia să plătească „preţul agresiunii sale”.

Preşedintele Biden a fost foarte clar încă de la început că Statele Unite vor fi alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar, iar şeful statului francez a reiterat în trecut că pacea va fi posibilă doar dacă Rusia „opreşte agresiunea asupra Ucrainei, îşi retrage trupele şi respectă suveranitatea teritorială a poporului ucrainean”.

Cei doi preşedinţi au vorbit şi despre cooperarea ţărilor lor în regiunea Indo-Pacific şi despre eforturile comune în faţa „provocărilor” pe care China le pune ordinii internaţionale.

Conversaţia a reiterat, de asemenea, angajamentul comun de a se coordona pentru a accelera tranziţia către economii cu energie curată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde