Presupus hacker al grupării Statul Islamic, arestat în Bulgaria

99
Presupus hacker al grupării Statul Islamic, arestat în Bulgaria - hacker-1436973610.jpg

Articole recomandate

Autoritățile bulgare au arestat un presupus hacker sirian suspectat că a comis atacuri cibernetice la comanda grupării jihadiste Statul Islamic, relatează Agerpres.ro.

Suspectul a fost arestat în timpul unei operațiuni împotriva grupării de pirați informatici autointitulată 'Middle East Cyber Army — MECA' ('Armata Cibernetică a Orientului Mijlociu'), care a atacat cu succes 3.500 de pagini web ale unor companii și structuri guvernamentale, înlocuind conținutul acestor pagini cu elemente de propagandă islamistă în limbile engleză și arabă, cum ar fi mesaje în care a salutat atacul asupra publicației satirice franceze Charlie Hebdo.

Conform unei purtătoare de cuvânt a MAI bulgar, hackerul păstra legătura cu membrii grupării prin canale sigure, cu ajutorul cărora se făceau schimburile de tehnici folosite în atacurile informatice.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită, autoritățile de la Sofia menționând doar că acesta locuiește în Bulgaria de 20 de ani. În urma percheziției efectuate la domiciliul său, au fost confiscate calculatoare și echipamente speciale de penetrare ilegală a sistemelor electronice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Actual : LIDER UCIS!
Sâmbătă, 04 Iulie 2015
Stire din Actual : ISRAELUL, BOMBARDAT!
Pagina a fost generata in 0.4318 secunde