Presupusă româncă, JUDECATĂ într-un proces NEONAZIST în Germania

112
Presupusă româncă, JUDECATĂ într-un proces NEONAZIST în Germania - neo-1367838833.jpg
Beate Zschäpe, cu un tată cel mai probabil român, dar care refuză să o recunoască drept fiică, este judecată începând de luni pentru participarea sa la crime rasiste, în cadrul unuia dintre cele mai mari procese de acest tip de după război din Germania, relatează AFP, citată de Mediafax.


Beate Zschäpe, care în prezent are 38 de ani, pune capăt astfel celor aproape 14 ani de viață clandestină, în timpul căreia, împreună cu doi acoliți neonaziști, a participat la zece crime. Printre victime se numără opt turci sau germani de origine turcă, potrivit actului de acuzare, care menționează și două atentate împotriva comunităților străine și 15 spargeri de bănci.


Cu patru zile înainte, cei doi complici ai săi, Uwe Mundlos și Uwe Böhnhardt, s-au sinucis, marcând sfârșitul grupului lor neonazist, Clandestinitate național-socialistă (NSU), scrie realitatea.net.
Supranumită, cu o conotație negativă puternică, "logodnica nazistă" de presa populară, Beate Zschäpe riscă o lungă detenție.


Timp de mai mulți ani, această femeie originară din fosta RDG a jucat rolul vecinei politicoase, fiind considerată drept un "suflet bun", foarte departe de imaginea unei militante neonaziste, nostalgică după al Treilea Reich.


"Era un fel de soră mai mare (...) o inimă mare", a povestit vecina sa Heike K., la televiziune. O prietenă pe care a mințit-o însă ani la rând, spunându-și Lisa. Parchetul federal consideră că ea a jucat "un rol dominant" în trio, asigurând "legătura emoțională" între ei. Formând mai întâi un cuplu cu Uwe Mundlos, ea începe apoi o legătură cu Uwe Böhnhardt. Ea administrează banii proveniți din spargeri, gătește și se ocupă de cele două pisici ale sale, Lilly și Heidi. Ea organizează închirierea unor apartamente în care se ascund cei trei, între care ultimul se afla pe strada Primăverii din Zwickau.


La 4 noiembrie 2011, ea îi va da foc, după sinuciderea celor doi Uwe. Anterior, ea are grijă să își lase cele două pisici la o vecină. În primii trei ani de viață, aceasta își va schimba de trei ori numele, sfârșind prin a-l prelua pe cel al celui de-al doilea soț al mamei sale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3106 secunde