Prim-ministrul ungar Viktor Orban: "Sancţiunile impuse Rusiei de UE s-au întors împotriva ei"

164
Prim-ministrul ungar Viktor Orban:
Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, criticând aspru sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, despre care a spus că „s-au întors împotriva ei” prin creşterea preţurilor la energie, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Orban, aflat într-o veche dispută cu UE asupra unora dintre politicile sale văzute la Bruxelles ca antidemocratice, a cerut încetarea luptelor pentru a pune capăt războiului şi a spus că sancţiunile împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei.

Orban, care a fost reales pentru un al patrulea mandat consecutiv în aprilie, se confruntă acum cu creşterea inflaţiei, care erodează încrederea consumatorilor, şi cu perspectiva unei recesiuni anul viitor.

El a declarat în faţa Parlamentului că nu este de mirare că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile din Italia, în urma cărora Giorgia Meloni se pare că va conduce cel mai de dreapta guvern de după Al Doilea Război Mondial.

„Putem spune cu siguranţă că, în urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi. Această armă s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior. Aşteptăm un răspuns, întreaga Europă aşteaptă un răspuns de la Bruxelles despre cât de mult vom continua să facem acest lucru”, a declarat Viktor Orban, adăugând că a venit momentul să se discute sancţiunile cu Statele Unite.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5333 secunde