Prima-doamnă a Americii, vizită în România. Iată ce activităţi a avut Jill Biden în ţara noastră

177
Prima-doamnă a Americii, vizită în România. Iată ce activităţi a avut Jill Biden în ţara noastră - fondjillbiden-1652004065.jpg

Articole de la același autor

Jill Biden, soția președintelui american, a ajuns vineri pentru a doua oară în România, de această dată fără să fie însoțită de Joe Biden. A fost o vizită importantă atât din punct de vedere diplomatic, cât și umanitar. În prima zi a vizitei sale în România, prima-doamnă a Statelor Unite s-a dus mai întâi la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde a luat masa alături de soldații americani, înainte de a merge la București. Sâmbătă, Jill Biden s-a întâlnit cu prima-doamnă a României, Carmen Iohannis, cu membri ai guvernului României și cu refugiați ucraineni.

Potrivit reporterilor americani care au însoțit-o pe prima-doamnă, Jill Biden a intrat în sala de mese de la baza militară ținând în mână două sticle de ketchup și a spus că a auzit că baza a rămas fără acest condiment, așa că echipa ei a adus provizii de ketchup pentru a le lăsa militarilor. La fel procedase și președintele Joe Biden, atunci când i-a vizitat, în martie, pe militarii SUA din Polonia. A mers la cantină și a mâncat alături de ei o felie de pizza.

Prima-doamnă a mers apoi printre mese și i-a salutat pe unii militari. Unul dintre ei era din Pennsylvania și a frecventat chiar Universitatea din Delaware, unde au absolvit și soții Biden.

Prima-doamnă a discutat cu trupele despre greutățile pe care le au atunci când pleacă de lângă familiile lor și le-a povestit propria experiență atunci când fiul său vitreg, Beau Biden, între timp decedat, a plecat în Irak. La ora 19.32, avionul Air Force 2 a decolat de la baza Mihail Kogălniceanu cu destinația București.

Înainte de a se urca în avion, prima-doamnă și-a luat la revedere de la militarii americani, salutându-i pe membrii Gărzii Naționale din Delaware, cărora le-a înmânat o medalie comemorativă specială. Moneda are gravată un submarin, USS Delaware, o fregată USS Giffords (care poartă numele unei membre a Congresului care a fost împușcată), floarea ce reprezintă statul Delaware și numărul 261, care a fost numărul unității lui Beau Biden în Garda Națională a armatei din Delaware. Pe verso, medalia are rugăciunea pe care prima-doamnă o rostea atunci când Beau era trimis în Irak.

Sâmbătă, prima-doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis. În timp ce Jill Biden a primit un buchet de bujori albi, Carmen Iohannis a primit un buchet vizibil mai mare și colorat.

Carmen Iohannis și Jill Biden, ambele profesoare, au avut un prim contact foarte călduros, Carmen Iohannis luând-o în brațe pe soția președintelui american Joe Biden. Ambele purtau rochii cu aparente modele florale și, pe parcursul întâlnirii, Jill Biden a ținut-o de mână deseori pe soția lui Klaus Iohannis.

De-a lungul zilei, ambele au afișat zâmbete largi și impresia că se simt bine împreună, în timp ce soția președintelui SUA a afișat, de asemenea, și o atitudine foarte empatică și jovială față de cei cu care intra în contact.

Cele două soții de președinți au vizitat o şcoală din capitală, unde au discutat cu copii ucraineni şi români. Întâlnirea dintre cele două și mamele din Ucraina a fost emoționantă. Femeile povesteau dramele și traumele trăite în timpul războiului și al fugii lor din țară, timp în care Jill Biden afișa o privire de compătimire, privindu-le tot timpul în ochi pe femeile ucrainene. În clasa unde au avut loc discuțiile cu mamele, Carmen Iohannis a ocupat scaunul central, iar Jill Biden a stat foarte aproape de una din femeile din Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.468 secunde