Prima femeie aleasă primar la Amsterdam pregătește o reformă a Cartierului roșu

192
Prima femeie aleasă primar la Amsterdam pregătește o reformă a Cartierului roșu - prima-1562274893.jpg

Articole recomandate

Femke Halsema, prima femeie aleasă primar la Amsterdam, a anunțat, miercuri, planuri de reformă a cartierului cu felinare roșii și a celebrelor vitrine în care prostituatele își așteaptă clienții, transmite Reuters. 


Halsema a sugerat, printre altele, încetarea folosirii vitrinelor, precum și alte măsuri care ar constitui cea mai radicală reformă a comerțului cu sex din Amsterdam, la aproape două decenii după legalizarea prostituției în Olanda. Ea a susținut că schimbările sunt necesare din cauza mutațiilor sociale, inclusiv a extinderii traficului de persoane și a creșterii numărului de turiști care vizitează cartierul plăcerilor. Aceștia fotografiază cu telefoanele femeile din vitrine și difuzează imaginile online. 
"Cred că multe din femeile care lucrează acolo se simt umilite, batjocorite și acesta este unul din motivele din care ne gândim la schimbări", a declarat primărița. 


Planurile municipalității prevăd patru scenarii principale: închiderea vitrinelor, închiderea bordelurilor din centru și mutarea lor în alte părți ale orașului, reducerea numărului de bordeluri din centru și aplicarea mai strictă a autorizării lucrătoarelor sexuale din vitrine. Scenariile sunt descrise într-un raport intitulat "Viitorul prostituției cu vitrine din Amsterdam", care conține și o propunere privind o "zonă erotică urbană" cu intrare marcată clar printr-o poartă, similară cu sistemul deja folosit la Hamburg, a precizat Halsema.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8773 secunde