Prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a fost externată

2265
Prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a fost externată - teresaromero-1415207094.jpg

Articole recomandate

Asistenta medicală Teresa Romero, prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii, a părăsit miercuri spitalul, după ce a povestit cum s-a "agățat de viață" pentru a se vindeca și și-a exprimat speranța că va putea ajuta și alți bolnavi să se vindece, relatează AFP.
"Când simțeam că o să mor, m-am agățat de amintirile mele, de familie (...) de toată societatea spaniolă care luptă împotriva Ebola", a declarat ea, potrivit Mediafax.ro.
Asistenta în vârstă de 44 de ani a făcut primele declarații de presă de la spitalizarea sa, înainte de a părăsi spitalul Carlos III din Madrid, unde a fost internată la 6 octombrie.
"Această boală nu a contat pentru lumea occidentală până să ajungă aici", a adăugat Teresa Romero, care ar fi contractat Ebola în timp ce îngrijea un misionar infectat și repatriat din Sierra Leone, care a decedat la 25 septembrie.
Ea le-a mulțumit colegilor săi, echipei care a îngrijit-o și spaniolilor pentru miile de mesaje de încurajare.
Romero a dat asigurări că speră ca sângele său, care acum conține anticorpi, să poată fi folosit pentru a trata alți bolnavi.
Soțul său, Javier Limon, a denunțat eutanasierea câinelui lor, Excalibur, în timp ce ea se lupta pentru viață. Câinele a fost eutanasiat de autoritățile sanitare de la Madrid pentru a evita propagarea virusului. Potrivit lui Javier Limon, câinele a fost "executat" fără a se ști dacă era purtător al virusului.
"Teresa Romero, pacientă și angajată a spitalului nostru, va putea ieși astăzi, ceea ce este o veste excelentă după o lună foarte complicată pentru noi toți", a declarat anterior directorul spitalului Carlos III din Madrid, Rafael Perez-Santamaria. "Nu mai este nici urmă de virus în organismul său", a precizat el.
Teresa Romero, care lucra de 15 ani la acest spital, a avut primele simptome la 29 septembrie.
Cazul său a provocat o polemică în Spania cu privire la o pregătire neadecvată a personalului și o lipsă de echipament adaptat, dar și pentru că nu a fost izolată suficient de rapid, riscând astfel să contamineze și alte persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2022 secunde