Primarul din Mariupol anunță peste 5.000 de morți. Depozit de combustibil din Rivne, distrus

249
Primarul din Mariupol anunță peste 5.000 de morți. Depozit de combustibil din Rivne, distrus - fondrazboitragic-1648559533.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.100 de civili au murit în Ucraina de la începutul războiului, potrivit unui bilanț publicat de Națiunile Unite. În același timp, organizația avertizează că numărul real al morților și al răniților este mult mai mare, dar sunt zone întregi în care este imposibil de stabilit exact un bilanț.

Cum ar fi în Mariupol, unde nimeni nu știe câți oameni au murit în bombardamente, câți au fugit și câți au fost duși forțat în Rusia. Cernihiv este un alt oraș distrus de atacurile rusești. Oamenii care au rămas acolo nu mai au apă, încălzire și energie electrică. Pe de altă parte, forțele armate ucrainene au transmis că trupele ruse au fost respinse duminică din mai multe localităţi. Războiul din Ucraina a provocat daune infrastructurii de peste 63 de miliarde de dolari.

ONU va încerca să pună în aplicare un armistițiu umanitar între Rusia și Ucraina şi intenţionează să-l trimită la Moscova şi Kiev pe secretarul său adjunct responsabil de probleme umanitare, a anunţat, luni, secretarul general al Organizației, Antonio Guterres.

Într-o declaraţie de presă la sediul ONU din New York, Guterres a afirmat că i-a cerut lui Martin Griffiths, secretarul general adjunct pentru afaceri umanitare, să analizeze imediat cu părţile implicate posibilitatea unor acorduri şi aranjamente pentru un armistițiu umanitar în Ucraina.

Întrebat de jurnalişti asupra modalităţilor practice ale sarcinii încredinţate lui Griffiths, Guterres a precizat că adjunctul său va reveni de la Kabul, unde se află în prezent. „Sper să poată merge cât mai repede posibil atât la Moscova, cât şi la Kiev”, a adăugat el.

Secretarul general al ONU a denunţat faptul că, de la începutul invaziei ruse acum o lună, războiul a dus la pierderea fără sens a mii de vieţi, la strămutarea a zece milioane de persoane, în principal femei şi copii, şi la distrugerea sistematică a infrastructurii esenţiale a Ucrainei.

Forțele ruse sunt în mare parte blocate în mai multe părți ale Ucrainei, a declarat luni reporterilor un înalt oficial american al Apărării, relatează CNN. Nu au existat schimbări în situația din Mariupol, Cernihiv, Nikolaiev sau Harkov, a spus oficialul.

„Nu au făcut niciun progres în deplasarea către Kiev, nu au făcut niciun progres în altă parte în nord, fie că este Cernihiv sau Harkov”, a spus oficialul despre forțele ruse.

În Mariupol, forțele ruse continuă să folosească focuri cu rază lungă de acțiune, dar nu au reușit să ia Mariupolul, a spus oficialul.

Nu a existat nicio schimbare în spațiul aerian sau mediul maritim, a adăugat oficialul.

Forțele ruse nu fac niciun progres asupra Nikolaev în cursul weekendului, a spus oficialul, deci sunt în afara orașului.

Oficialul a menționat că forțele ruse au efectuat peste 1.370 de lansări de rachete în Ucraina de la începutul invaziei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7004 secunde