Primarul din Mariupol este disperat. „Oraşul a încetat să mai existe”

67
Primarul din Mariupol este disperat. „Oraşul a încetat să mai existe” - mariupolprimar-1646582988.jpg

Articole de la același autor

Situația din Mariupol este una foarte complicată, a afirmat primarul Vadim Boicenko, în contextul în care locuitorii orașului nu au curent electric, apă și căldură, iar din cauza bombardamentelor care continuă de șase zile oamenii nici nu pot recupera cadavrele de pe străzi: „Orașul Mariupol a încetat să mai existe”, a continuat edilul, în ziua în care evacuarea civililor printr-un coridor umanitar a fost amânată, autoritățile ucrainene acuzând forțele ruse că nu au respectat acordul de încetare temporară a focului.

„Situația este foarte complicată”, a declarat Boicenko într-un interviu difuzat pe YouTube, citat de CNN. „Armata rusă a impus deja un blocaj pe coridorul umanitar. Avem o mulțime de probleme sociale, pe care rușii le-au creat”, a continuat el.

Potrivit edilului, de cinci zile, Mariupol, oraș cu 400.000 de locuitori, a rămas fără curent electric. Nici rețelele de telefonie mobilă nu funcționează în Mariupol, iar în urma atacului asupra orașului, oamenii au rămas și fără apă.

„Rușii vor să ne despartă de coridorul umanitar, oprind livrarea de bunuri esențiale, echipamente medicale, chiar și alimente pentru copii. Scopul lor este să sufoce orașul și să-l supună unui stres insuportabil”, a continuat primarul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5564 secunde