Primarul din Melitopol, RĂPIT DE SOLDAȚII RUȘI!

197
Primarul din Melitopol, RĂPIT DE SOLDAȚII RUȘI! - ivanfedorovmelitopol-1647069212.jpg
Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, apare într-o înregistrare video de pe o cameră de supraveghere în timp ce este scos dintr-o clădire guvernamentală flancat de bărbați înarmați, iar Biroul procurorului din regiunea separatistă Lugansk, controlată de Rusia, a anunțat că anchetează acuzații de terorism formulate împotriva edilului, relatează CNN.

Presa locală confirmă că bărbatul care apare în imagini este Ivan Fedorov. CNN precizează că a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipului, scrie digi24.ro

Este primul caz cunoscut de reținere și investigare a unui oficial politic ucrainean de către forțele rusești sau proruse de la începutul invaziei, menționează CNN.

Potrivit unui mesaj postat pe site-ul procurorului din Lugansk, Fedorov este acuzat de asistență și finanțare a activităților teroriste și de apartenență la un grup criminal.

Biroul procurorului din Lugansk susține că Fedorov este membru al „Sectorului de Dreapta”, o grupare paramilitară și politică naționalistă ucraineană, care are o poziție antirusească, dar în niciun caz, spun observatorii, nu este vorba despre acea amenințarea „fascistă” invocată de președintele rus Vladimir Putin ca pretins motiv al invaziei din Ucraina.

Parchetul prorus din Lugansk susține că „Sectorul de Dreapta” a desfășurat acte teroriste împotriva civililor din regiunea Donbas, fără a oferi însă detalii.

CNN nu a reușit să afle cine este avocatul lui Fedorov, pentru un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse.

Ministerul ucrainean de Externe califică „răpirea” primarului din Melitopol drept „crimă de război”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4046 secunde