Primarul Kievului îl critică pe Zelenski. „Nu poţi minţi euforic la nesfârşit!”

2549
Primarul Kievului îl critică pe Zelenski. „Nu poţi minţi euforic la nesfârşit!” - 1-1701679091.jpg
Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lansat un atac la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat portalului 20 Minuten din Elveţia, care a fost citat pe larg în Rusia şi Ucraina, potrivit agenţiei DPA.

„Oamenii se întreabă de ce nu am fost mai bine pregătiţi pentru acest război, de ce Volodimir Zelenski a negat până în ultimul moment că se va ajunge la asta. Erau prea multe informaţii care nu corespundeau realităţii”, a declarat a declarat Vitali Kliciko, reproşându-i preşedintelui ucrainean o serie de greşeli.

Fostul campion mondial la box, în vârstă de 52 de ani, a făcut apel la onestitate cu privire la adevărata situaţie a Ucrainei în urma invaziei ruse. „Zelenski plăteşte acum pentru greşelile pe care le-a făcut”, a spus Kliciko.

„Bineînţeles că ne putem minţi euforic oamenii şi partenerii, dar nu poţi face asta la nesfârşit”, a afirmat el, situându-se clar de partea comandantului-şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, care a suscitat critici la Kiev în urmă cu o lună, când a spus că războiul a ajuns într-un impas.

„A spus adevărul”, susţine Kliciko. „Câteodată, oamenii nu vor să audă adevărul, dar până la urma acesta contează”, a afirmat primarul Kievului, într-o încercare a explica tensiunile existente în ţară.

Kliciko s-a pronunţat împotriva jocurilor politice în Ucraina. „Nu ar trebui să existe conflicte interne într-o ţară care luptă pentru existenţa sa”, iar din acest motiv a refuzat să discute despre proiectele sale politice personale, exprimându-şi în cele din urmă sprijinul pentru Zelenski.

„Preşedintele are o funcţie importantă astăzi şi trebuie să-l susţinem până la sfârşitul războiului. Dar când războiul se va termina, fiecare politician va trebui să dea socoteală pentru succesele şi greşelile sale”, a spus Kliciko.

În ceea ce priveşte corupţia din Ucraina, primarul Kievului a menţionat că pentru combaterea acesteia sunt necesare legi europene şi un nivel de trai european. În opinia sa, reconstrucţia Ucrainei ar trebui să includă nu numai reconstruirea caselor şi a podurilor distruse, ci şi reformarea sistemului judiciar, administraţiei şi politicii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7413 secunde