Primul aeroport din România cu autospeciale pentru siguranța pasagerilor. Maşina de pompieri dedicată costă 1 milion de euro

162
Primul aeroport din România cu autospeciale pentru siguranța pasagerilor. Maşina de pompieri dedicată costă 1 milion de euro - aeropoert-1637246503.jpg
Aeroportul Internaţional din Sibiu este primul din România care a achiziţionat două modele de autoutilitare pentru siguranţa pasagerilor care fac parte dintr-un set de 20 de echipamente de ultimă generaţie, o investiţie totală de 37,4 milioane de lei, majoritatea fonduri europene, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al aeroportului, Marius Gîrdea.


Potrivit lui Gîrdea, autospeciala PSI 6x6 este cea mai scumpă achiziţie din acest proiect european, ea a costat peste 5 milioane de lei şi va fi folosită la categoria de aerodrom ARFF CAT 7/8.

Potrivit Digi24, maşina de pompieri specială deja a ajuns la Aeroportul Internaţional din Sibiu.

Al doilea echipament unic este o autospecială în valoare de peste 2,6 milioane de lei, care urmează să fie livrată la Sibiu.

Aeroportul Internaţional din Sibiu a mai cumpărat, printre altele, şi echipamente de securitate cu raze X şi de detectare a urmelor de explozibili.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2883 secunde