Primul caz de gripă confirmat la Constanța

248

Articole de la același autor

Medicii au confirmat primul caz de gripă din acest sezon. Pacientul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. În urma analizelor efectuate la Institutul Național Cantacuzino a fost identificat virusul gripal tip A, subtip H3, după cum a declarat dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct executiv al Autorității de Sănătate Publică a județului Constanța.
Medicii spun că, în realitate, mai mulți pacienți prezintă simptomele gripei, motiv pentru care sunt recoltate probe serologice care sunt trimise la Institutul Cantacuzino, din București. "La pacienții la care avem suspiciuni, recoltăm probe și le trimitem la București", a explicat dr. Carmen Roxana Cernat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Până acum, la nivel național au fost confirmate aproximativ 90 de cazuri de gripă, potrivit datelor de la Centrul pentru Prevenirea Bolilor Transmisibile.

Măsuri de prevenție
Pentru a preveni contractarea gripei, dr. Mihaela Dinisov recomandă evitarea zonelor aglomerate. De asemenea, trebuie să avem grijă să nu stăm în frig și să nu vizităm persoane bolnave, suspecte de gripă. De asemenea, medicii recomandă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Este foarte important ca, pentru creșterea imunității, să consumăm cât mai multe legume și fructe, în special citrice, dar și produse pe bază de echinaceea.
Deși au simptome comune, gripa și virozele pot fi diferențiate. În cazul gripei, în afară de febră sau de secreții nazale, bolnavul are dureri musculare pe tot corpul, dureri de cap și de glob ocular. În caz de gripă, este nevoie de prezentarea la medic, întrucât situația este mai gravă decât în cazul unei viroze. Specialiștii recomandă evitarea automedicației în cazul în care aveți simptome care indică gripa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7062 secunde