Primul lot de 12 transportoare blindate Piranha V pleacă astăzi spre Craiova

Luni, 12 Octombrie 2020
116
Primul lot de 12 transportoare Piranha V va fi trimis spre Craiova, luni noaptea, de la Uzina Mecanică Bucureşti, după cum informează Ministerul Apărării Naţionale, citat Agerpres.


În urmă cu o săptămână, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, anunţa că primele 36 de transportoare blindate Piranha V vor ajunge în viitorul apropiat la beneficiarii finali, 'Scorpionii Roşii' de la Craiova.


El şi-a exprimat atunci convingerea că "de acum înainte celelalte transportoare contractate vor fi produse în România, iar mentenanţa lor se va face tot în ţară".


"Militarilor le vor fi livrate blindatele Piranha V atât de necesare, iar Uzina Mecanică Bucureşti se va dezvolta, devenind una din capacităţile de producţie pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională. Sunt încrezător că următorul lot de blindate Piranha V va fi livrat militarilor în mai puţin de un an şi lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Le voi cere 'Scorpionilor Roşii' să testeze toate transportoarele Piranha V în condiţii cât mai apropiate de cele din câmpul tactic, pentru a fi siguri că se pot baza pe ele atunci când va fi nevoie!", a arătat Ciucă la acel moment.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2143 secunde