Varianta CIA

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar fi ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi

270
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar fi ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi - printul-1542548018.jpg

Articole recomandate

CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA) a ajuns la concluzia că prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea ziaristului Jamal Khashoggi, scrie cotidianul Washington Post.

Potrivit ziarului, mai mulți oficiali americani și-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabilește o legătură între conducătorul de facto de la Riyad și asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul.

Serviciul de informații contrazice pozițiile oficialilor saudiți, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, și îngreunează eforturile președintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relații bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiați aliați ai americanilor în regiune.

Ambasada saudită la Washington a declarat, printr-o purtătoare de cuvânt, că "afirmațiile privind presupusul raport sunt false".

După apariția articolului, ambasadorul Arabiei Saudite, prințul Khaled bin Salman, a negat că a discutat cu Khashoggi la telefon sau că i-a sugerat să meargă în Turcia "din orice motiv", așa cum a scris Washington Post, din surse familiarizate cu informațiile secrete americane. "Cer guvernului SUA să facă publică orice informație privind această afirmație", a spus diplomatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7108 secunde