Procedura de destituire a președintelui SUA. Trump denunță o lovitură de stat!

143
Procedura de destituire a președintelui SUA. Trump denunță o lovitură de stat! - procedura-1570046469.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a calificat, marți seară, procedura de destituire care îl amenință drept o lovitură de sta, după ce, în ultimele zile, a lansat atacuri în toată regula la adresa opoziției democrate, transmite AFP. 
"Ajung la concluzia că ceea ce este pe cale să se întâmple nu este o procedură de destituire, este o lovitură de stat care urmărește să pună mâna pe puterea poporului, pe votul său, pe libertățile sale, pe al doilea amendament al Constituției, pe religia sa, pe armata sa, pe zidul său de la frontieră și pe drepturile ce i-au fost date de Dumnezeu în calitate de cetățean al Statelor Unite ale Americii", a clamat președintele SUA. 


Democrații din Camera Reprezentanților au inițiat, săptămâna trecută, o anchetă în vederea declanșării unei proceduri de destituire a președintelui. 


Ei îi reproșează președintelui Trump că i-ar fi cerut omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, într-o conversație telefonică purtată în urmă cu două luni, să îl ancheteze pe fostul vice-președinte Joe Biden, care se află în prezent într-o poziție favorabilă în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la scrutinul prezidențial din 2002. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3926 secunde