Procurorii ucraineni au primit peste 7.000 de sesizări privind crime de război

98
Procurorii ucraineni au primit peste 7.000 de sesizări privind crime de război - procuroriucraineni-1649181802.jpg

Articole de la același autor

Peste 7.000 de sesizări privind crime de război comise de forţele ruse în regiunea Kiev au fost înregistrate la Parchetul general al Ucrainei, ele urmând să fie anchetate.

Cele mai multe victime sunt semnalate la Borodianka, la nord-vest de Kiev, a spus procurorul general ucrainean Irina Venediktova, conform agenţiei de presă ucrainene Unian, scrie Agerpres.

Biroul procurorului general a declanşat deja investigarea unor crime de război comise la Irpin, Bucha şi Vorsel.

Imagini cu cadavrele civililor neînarmați, rămase pe străzi în mica localitate Bucha după retragerea trupelor ruse, fac de câteva zile înconjurul lumii. Trupele ruse au controlat zona timp de săptămâni, aminteşte dpa. Ucraina, împreună cu mai multe ţări, susţine că masacrul a fost comis de soldaţii ruşi.

În replică, Moscova declară că nu are nimic de-a face cu aceste asasinate şi califică imaginile drept un fals. Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski va face o examinare rapidă şi documentată a atrocităţilor de la Bucha.

„De îndată ce podurile pe care ruşii le-au aruncat în aer în timpul retragerii lor vor fi reparate, experţii vor avea acces” pe teren, a declarat el pentru cotidianul german Tagesspiegel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7432 secunde