Producătorii auto Volkswagen și BMW, amendați cu milioane de euro

196
Producătorii auto Volkswagen și BMW, amendați cu milioane de euro - firmeautoamendate-1625754226.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a amendat producătorii auto Volkswagen și BMW cu 875 de milioane de euro, pentru că au încălcat legislația europeană antitrust în privința reducerii emisiilor poluante, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Digi24. Un alt producător, Daimler, care făcea parte din acest cartel, nu a fost amendat deoarece este cel care a dezvăluit totul.

„Cei cinci producători auto - Daimler, BMW, Volkswagen, Audi și Porsche - dețineau tehnologia de reducere a emisiilor dăunătoare mai mult decât cereau standardele UE. Dar au evitat să-şi facă concurenţă şi nu au folosit întregul potenţial al acestei tehnologii pentru a merge mai departe de nivelul cerut legal. Acest lucru este ilegal, în conformitate cu normele antitrust ale UE. Concurența și inovația în ceea ce privește gestionarea poluării autovehiculelor sunt esențiale pentru ca Europa să îndeplinească obiectivele ambițioase ale Acordului Verde. Iar această decizie arată că nu vom ezita să luăm măsuri împotriva comportamentelor care pun în pericol acest obiectiv”, a afirmat comisarul european Margrethe Vestager.

Potrivit Comisiei Europene, Volkswagen, BMW şi Daimler „s-au întâlnit în mod frecvent în cadrul unor ședințe tehnice, pentru a discuta despre dezvoltarea tehnologiei reducerii catalitice selective, care elimină emisiile nocive de oxid de azot din gazele de eşapament ale maşinilor cu motor diesel, prin injectarea aditivului cunoscut sub numele de AdBlue”, precizează comunicatul CE. Dar scopul acestor întruniri ar fi fost să nu fie reduse emisiile mai mult decât prevăd reglementările.

Daimler, care a dezvăluit această înțelegere, a beneficiat de imunitate totală, evitând astfel o amendă de 727 de milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde