Profesoară arestată după ce a vaccinat împotriva COVID-19 un elev de 17 ani

231
Profesoară arestată după ce a vaccinat împotriva COVID-19 un elev de 17 ani - vaccin-1641367025.jpg

Articole recomandate

O profesoară de biologie a fost arestată după ce i-a administrat un vaccin anti-COVID-19 unui elev de 17 ani. Dascălul american nu avea nicio calificare medicală și nici acordul părinților minorului.


Poliția a transmis că Laura Russo, în vârstă de 54 de ani, i-a administrat doza acasă, în ciuda faptului că nu avea autorizație legală pentru a face vaccinuri și nici consimțământul părinților băiatului.


Profesoara de biologie a fost reținută în ajunul Anului Nou și, dacă va fi găsită vinovată, riscă patru ani de închisoare.


Adolescentul de 17 ani ar fi fost de acord cu vaccinarea.


Injecțiile pot fi periculoase dacă sunt administrate incorect, avertizează specialiștii. Medicii și persoanele autorizate trebuie să verifice dacă un vaccin nu este contrafăcut sau expirat. De asemenea, pacienții trebuie să fie întrebați cu privire la istoricul lor medical și să li se monitorizeze reacția după inoculare, scrie BBC.


Autoritățile americane au mai precizat că nu este clar cum a fost obținut presupusul vaccin sau ce marcă este. În prezent, serul Pfizer-BioNTech este singurul autorizat pentru americanii sub 18 ani.


Oficialii spun că părinții băiatului au sunat la poliția din Nassau, după ce acesta a venit acasă și le-a spus ce s-a întâmplat.


Laura Russo este acuzată de exercitarea neautorizată a unei profesii și nu va mai putea preda până la finalizarea anchetei. Ea se va prezenta în fața judecătorilor la 21 ianuarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6486 secunde