Profesorii din Italia, obligaţi să prezinte certificat COVID dacă vor să intre la cursuri

216
Profesorii din Italia, obligaţi să prezinte certificat COVID dacă vor să intre la cursuri - profesorii-1628272730.jpg

Articole de la același autor

Guvernul italian a decis, joi, că toți profesorii trebuie să aibă certificat verde care să ateste vaccinarea, imunitatea obținută prin recuperarea după boală sau un test negativ la Covid-19 pentru a se putea întoarce la catedră, relatează Reuters. De asemenea, certificatul verde devine obligatoriu pentru toți cei care călătoresc cu trenul, cu avionul sau pe mare. În încercarea de a grăbi ritmul vaccinărilor în vederea contracarării variantei Delta, mult mai contagioasă, guvernul a decretat deja că certificatul este obligatoriu pentru a putea lua masa la restaurante la interior, dar și pentru participarea la un număr mare de activități sau pentru accesul la servicii.

În ciuda îndoielilor din coaliția guvernamentală și protestelor de mică amploare, guvernul Draghi a luat decizia de a face certificatul obligatoriu pentru toți profesorii, studenții și pentru transporturile pe distanțe lungi, începând cu data de 1 septembrie.

„Decizia guvernului a fost de a ne baza cât mai mult pe certificatul verde pentru a evita restricțiile și pentru a proteja libertățile”, a spus Roberto Speranza, ministrul sănătății italian.

Fără acest certificat, profesorii nu vor mai putea să se prezinte la serviciu, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți. Din acest punct de vedere, Italia ia măsuri similare cu cele luate de Franța, prima țară europeană care a făcut certificatul obligatoriu pentru participarea la anumite activități.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.246 secunde