Protest de amploare în Brazilia. Peste trei milioane de oameni au cerut demisia președintei

102
Protest de amploare în Brazilia. Peste trei milioane de oameni au cerut demisia președintei - protestebraziliafinalacupaconfed-1457955058.jpg

Articole recomandate

Protest uriaș în Brazilia. Peste trei milioane de brazilieni, potrivit poliției, au participat la manifestații de proporții istorice, prin care au cerut plecarea președintei de stânga Dilma Rousseff, implicată într-o criză politică majoră.



Imaginea lui Rousseff a fost afectată de recesiunea economică severă în care a intrat țara și de asocierea ei cu cel mai mare scandal de corupție din istoria țării, scandalul Petrobras. Mulți policitieni sunt suspectați că ar fi primit beneficii financiare dintr-un scandal de corupție privitor la contracte de construcție ale gigantului petrolier Petrobras, principalii acuzați fiind membrii Partidului Muncitorilor.

Rousseff este considerată unul dintre principalii vinovați pentru intrarea Braziliei în cea mai pronunțată recesiune economică din ultimul secol. Presedinta este în pericol de a fi suspendată din funcție de către legislativul țării. Demonstrații de stradă au avut loc în toate cele 26 de state ale țării și în Districtul Federal. Peste 1 milion de persoane au ieșit în stradă doar în orașul Sao Paulo. Manifestanții au cerut legislativului să accelereze procesul de suspendare din funcție al președintelui brazilian, scrie tvr. Rousseff nu ia în calcul demisia și spune că nu există motive legale întemeiate pentru suspendarea din funcție.











Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4705 secunde