Proteste masive în Australia împotriva unui nou lockdown. Sute de persoane, arestate

171
Proteste masive în Australia împotriva unui nou lockdown. Sute de persoane, arestate - fredom2-1632410252.jpg
Proteste masive au izbucnit în Australia împotriva restricțiilor dure pentru stoparea unui nou val de COVID-19. Peste 200 de persoane au fost arestate la Melbourne, după ce manifestanții au aruncat proiectile, inclusiv mingi de golf, baterii și sticle asupra poliției, rănind doi ofițeri.


Măsuri de blocare sunt în vigoare în oraș pentru a șasea oară, întrucât Australia se confruntă cu un focar al variantei Delta de COVID-19.

Potrivit Realitatea.net, Australia și-a închis cele mai mari orașe, Sydney și Melbourne, precum și capitala, Canberra, timp de săptămâni, ca răspuns la un focar al variantei Delta. Este al șaselea blocaj pentru capitala Victoria, Melbourne – cel mai mare oraș din Australia, scrie news.sky.com.


rotestatarii acuză politica de stopare a COVID-19 adoptată de autorități. În Australia a funcționat politica zero COVID-19, ce a constat într-un lockdown total, urmat de o libertate totală.

Campania de vaccinare din Australia s-a dovedit un eșec. Nici un sfert din populație nu era vaccinată îaninte de acest nou val. Statul a investit mari sume într-un vaccin care nu a funcționat. Ulterior, au fost cumpărate milioane de doze de vaccin produse de AstraZeneca, însă populația a refuzat să îl mai folosească.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7437 secunde