Proteste masive în SUA după decizia Curții Supreme referitoare la avort

77
Proteste masive în SUA după decizia Curții Supreme referitoare la avort - protestesua-1656251704.jpg
În SUA au loc proteste masive după anularea dreptului la avort, iar forțele de ordine au reținut mai multe persoane. După şocul suferit vineri, susţinătorii dreptului la avort s-au mobilizat sâmbătă, cum era de așteptat, pentru o a doua zi de proteste față de decizia Curţii Supreme care a anulat ceea ce mulţi credeau a fi un drept câştigat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Proteste au loc în toată ţara, dar mai ales în statele conservatoare, care au profitat de decizia Curţii pentru a interzice imediat pe teritoriile lor întreruperile de sarcină.


Serviciile care se ocupă de securitatea internă a Statelor Unite au avertizat că este posibilă producerea unor incidente violente, extremiste.

Mii de oameni și-au strigat furia chiar în fața sediului Curții Supreme de Justiție de la Washington, care a adoptat vineri o decizie prin care anulează la nivel federal dreptul la avort și permite statelor să decidă singure ce vor face. Asta înseamnă că femeile din statele unde avortul este interzis vor trebui să meargă în alte state, unde procedura e permisă, însă nu toate americancele își vor permite să facă acest drum.
 

În timp ce clinicile din Missouri, Dakota de Sud sau Georgia îşi închid una după alta porţile, state democrate, precum California sau New York, s-au angajat să apere accesul la întreruperi de sarcină pe teritoriul lor.Pagina a fost generata in 0.4561 secunde