Protestele din Tel Aviv continuă. Zeci de răniţi în urma grenadelor utilizate de forţele de ordine

132
Protestele din Tel Aviv continuă. Zeci de răniţi în urma grenadelor utilizate de forţele de ordine - proteste-tel-aviv-1677767140.jpg

Articole de la același autor

Circulația rutieră a fost blocată, în mai multe cartiere din Tel Aviv în urma protestelor manifestanţilor care sunt împotriva reformei justiţiei. Poliția a utilizat tunuri cu apă și cai pentru a împrăștia mulțimea, iar forțele de ordine au folosit grenade care produc un sunet puternic și împrăștie un fum înecăcios. Mulți protestatari au fost răniți de aceste grenade.

Până acum, protestele aveau loc sâmbăta și au fost pașnice. Dar, văzând că manifestațiile nu dau roade, s-a decis intensificarea lor și în timpul săptămânii.

Între timp, în Knesset a fost adoptat, în lectură preliminară, un nou punct din cadrul reformei justiției.

Este vorba de un punct care vizează diminuarea posibilităților de destituire a primului ministru. Practic, se dorește ca pentru destituirea premierului să fie nevoie de acordul a 90 de deputați, dintr-un total de 120 cât numără Parlamentul israelian și doar dacă acesta este inapt fizic ori psihic. Propunerea va trece printr-o comisie parlamentară, care, o va supune unui nou vot. Contestatarii reformei justiției susțin că prin ea se dorește reducerea puterii judiciare, în profitul puterii politice și că este amenințată democrația Israelului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5735 secunde