Psiholog Mirela Zivari despre efectele serialului "Squid Game" în rândul copiilor și tinerilor

313
Psiholog Mirela Zivari despre efectele serialului

Articole de la același autor

Serialul "Squid Game" a cucerit internetul şi se bucură de un succes răsunător. Însă fenomenul provoacă îngrijorări în rândul părinţilor. Şcolile din Anglia au început să trimită scrisori de avertizare şi îi sfătuiesc pe părinți să nu-i lase pe cei mici să urmărească serialul. Asta după ce au apărut informații că mai mulți copii, unii cu vârsta de până în șase ani, copiază scenele de violență ale producției.


Potrivit Angtena3.ro, un serial de o violenta iesita din comun - "Squid Game" devine o problemă care provoacă tot mai multe temeri în rândul parintilor si profesorilor din lumea intreaga. Astfel, un consiliu din sudul Angliei, care se ocupă cu protecția educației, a trimis un e-mail către parinti prin care ii indeamna să "fie vigilenți", pentru că există date conform cărora copiii imita scenele de violență din "Squid Game".

Invitată în studioul News Hour with CNN, psihologul Mirela Zivari este de părere că părinții pot rezolva o parte din problemă, "având un control mai bun asupra materialele pe care ei le urmaresc. Fie că vorbim despre telefonul pe care îl au și părinții uită de cele mai multe ori să instaleze un program de control parental, pe televizor sau pe tabletă.".

Trebuie ca relația părintelui cu copilul, chiar la vârste foarte mici să fie una de calitate și extrem de atentă, pentru că din păcate tendința și preferința lor pentru joacă nu e decelând foarte bine între un joc periculos și un joc care se potrivește foarte bine cu modul lor de a gândi, magic, în care personajele mor și pot să reînvie - îi pot duce în zone de manifestări extrem de dure si de violente, a avertizat psihologul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7274 secunde