Pumnul lovește, Indiferența ucide: Zeci de femei sunt ucise în bătaie de partenerii de viaţă

262
Pumnul lovește, Indiferența ucide: Zeci de femei sunt ucise în bătaie de partenerii de viaţă - bataie-1633366653.jpg
47 de femei au fost ucise în 2020 de partenerii de viaţă şi 33, în primele 8 luni ale acestui an. Anul trecut, în România, peste 43 de mii de infracţiuni de violenţă în familie au fost sesizate la Poliţie.


Acestea sunt doar cifrele oficiale. Pentru că realitatea este alta. Femeile nu depun plângere, pentru că ştiu că nu le ajută nimeni, le e frică, se tem pentru copii sau îşi spun "lasă, mâine va fi mai bine".

Potrivit Antena3.ro, familiile lor le spun că nu e nimic dacă mai iau o palmă şi tot aşa, până se ajunge la tragedii. „Pumnul lovește, Indiferența ucide". O campanie semnată de Carmina Pricopie, Maria Coman şi Liviu Dochiţa.

Nu sunt reconstituiri făcute de noi. Sunt imagini dure, imagini reale. Sunt clipurile umilinței, filmate chiar de către agresori. Doar aşa îşi pot domina partenerele. Prin forța fizică şi, apoi, umilindu-le în spaţiul virtual. Cel puţin cele pe care le-ați văzut mai devreme au supraviețuit. Sunt zeci de femei însă care sunt ucise anual de partenerii intimi în România. Şi toate au aproape aceeași poveste. Totul pornește de la prima palmă.


„Psihologic, primele ore după prima palmă sunt decisive pentru următorii 10 ani. Ai tăcut. Sunt şanse mult mai mari ca la următoarea palmă ai să taci și de acolo de la a treia palmă n-ai să mai vorbești niște ani de zile. Drept urmare, după prima palmă vorbeşte cu cineva”, spune Gabriel Diaconu, medic psihiatru.


Zeci de femei sunt ucise în bătaie de partenerii de viaţă

Întrebarea e cu cine trebuie să vorbeşti.

“Sunt femei care vorbesc cu mamele lor. Cred ca e o idee proastă să vorbești cu mama ta când ai primit prima palmă. Nici cu cea mai bună prietenă nu e o idee bună să vorbeşti. Părerea mea este că prima persoană cu care ar trebui să vorbeşti despre prima palmă este cel mai bun prieten al tău. Sau dacă nu ai un prieten, ia un bărbat oarecare de pe stradă şi după prima ta palma , după primele ore în care ai primit-o, un coleg de serviciu, spune-i: azi am primit prima palmă. Şi 99 din 100 de cazuri, bărbatul ăla o să-ţi dea un sfat bun”, a mai spus Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Pentru că nu există doar o palmă. Există prima palmă. Şi după prima palmă, 9 din 10 femei îşi spun că a fost un eveniment izolat. 8 din zece femei, după palmă, au crezut că-l vor schimba pe soţ, pe iubit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3496 secunde