Putin afirmă că există riscuri ca tranzitul de gaz spre Europa prin Ucraina să se întrerupă

198
Putin afirmă că există riscuri ca tranzitul de gaz spre Europa prin Ucraina să se întrerupă - putin-1573855282.jpg
Președintele rus Vladimir Putin a declarant, joi, că există riscuri ca tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina să se întrerupă, relatează Reuters. 


Prezentul acord privind tranzitul de gaz între Rusia și Ucraina expiră la finalul acestui an și Moscova a anunțat că ia în considerare încheierea unui acord pe termen scurt cu Kievul, întrucât are nevoie de timp pentru a termina de construit conductele care ocolesc Ucraina pentru a continua exporturile de gaz spre Europa, cea mai mare piață a sa pentru exporturile de gaz. 
Cu prilejul unei conferințe de presă desfășurate în Brasilia, la finalul summitului BRICS, Putin a salutat încetarea ostilităților între forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși în două dintre punctele tensionate din estul Ucrainei. 


Putin a declarat presei că nu are în prezent planuri de a se întâlni cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski înainte de summitul în patru dedicat situației din Ucraina. 


Progresele realizate în convorbirile dintre Moscova și Kiev pe 1 octombrie au părut să deschidă calea pentru primul summit Ucraina-Rusia-Germania-Franța dedicat conflictului în ultimii trei ani. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3913 secunde