Putin anunţă că lupta pentru Bahmut s-a terminat şi le mulţumeşte mercenarilor Wagner

201
Putin anunţă că lupta pentru Bahmut s-a terminat şi le mulţumeşte mercenarilor Wagner - 1-1684656958.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat, duminică, 21 mai, pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru „eliberarea” oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează agenţia Reuters.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Vladimir Putin afirmă că lupta - cea mai lungă din războiul de 15 luni - s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

„Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks. Toţi cei care s-au distins vor fi premiaţi de stat”, se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a părut să confirme, duminică, la summitul G7 de la Hiroshima, pierderea oraşului Bahmut în faţa trupelor ruse, când a fost întrebat înaintea unei întâlniri cu Joe Biden dacă localitatea se mai află sub controlul Kievului.

„Cred că nu”, a afirmat preşedintele ucrainean. „Astăzi, Bahmut nu este decât în inimile noastre”, a adăugat el.

Rusia a anunţat, sâmbătă, că a cucerit integral oraşul devastat din estul Ucrainei, ceea ce ar marca sfârşitul celei mai lungi şi sângeroase bătălii din războiul de 15 luni.

„Este o tragedie. Nu mai este nimic în acest loc”, le-a mai spus Zelenski jurnaliştilor.

Atacul asupra oraşului în mare parte distrus a fost condus de trupele de mercenari ale Grupului Wagner, al cărui lider Evgheni Prigojin a anunţat anterior în cursul zilei că trupele sale i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din ultimul punct de rezistenţă din oraş.

XXX

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat, duminică, furnizarea unui nou pachet de ajutor militar american Ucrainei constând în arme şi muniţii, cu prilejul unei întâlniri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pe marginea summitului G7 de la Hiroshima.

„Acest nou pachet de ajutor va include muniţii, artilerie, vehicule blindate”, a declarat Joe Biden, la câteva zile după ce şi-a dat acordul aliaţilor Washingtonului pentru a furniza avioane de luptă F-16 Ucrainei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4826 secunde