Putin are nevoie de trupe! Vârsta de recrutare ar putea fi modificată în Rusia

122
Putin are nevoie de trupe! Vârsta de recrutare ar putea fi modificată în Rusia - 1-1678719949.jpg

Articole de la același autor

Un parlamentar rus a introdus, luni, 13 martie, un proiect de lege care vizează aducerea vârstei de recrutare la 21-30 de ani de la 18-27 de ani în prezent, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres. Măsura ar urma să fie introdusă din 2026.

La finalul lunii decembrie, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat că este necesară mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari şi creşterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a afirmat Şoigu la o reuniune în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a spus că este de acord cu aceste afirmaţii.

Serghei Şoigu a mai spus cu acel prilej că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetăţenii ruşi de 21-30 de ani.

În baza actualei legi pot fi convocaţi pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu ruşii cu vârste între 18 şi 27 de ani, deşi atât Serghei Şoigu, cât şi Vladimir Putin au afirmat în mai multe rânduri că astfel de recruţi nu sunt trimişi să lupte în Ucraina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5932 secunde