Putin, de acord cu misiunea "căștilor albastre" în zona de conflict din Ucraina

139
Putin, de acord cu misiunea

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat favorabil desfășurării unei forțe ONU pentru protejarea observatorilor OSCE în tot estul rebel al Ucrainei și nu doar pe linia de demarcație între separatiștii proruși și armata guvernamentală ucraineană, așa cum propusese Moscova anterior, relatează AFP.

"O astfel de desfășurare poate avea loc nu numai pe linia de demarcație după retragerea forțelor militare și echipamentelor de ambele părți, dar și în alte locuri în care observatorii OSCE își desfășoară inspecțiile", a declarat președintele rus, într-o convorbire la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin.

Săptămâna trecută, pentru prima oară, președintele rus s-a declarat favorabil desfășurării "căștilor albastre" pentru a asigura securitatea observatorilor Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în estul Ucrainei, ceea ce Kievul cere de multă vreme.

Ucraina se confruntă de mai mult de trei ani cu un conflict în regiunea Donbas, între rebelii separatiști proruși și armata guvernamentală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.93 secunde