Putin și Zelenski au discutat despre un nou schimb de prizonieri

218
Putin și Zelenski au discutat despre un nou schimb de prizonieri - putin-1581870877.jpg

Articole recomandate

Președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, au discutat despre un nou schimb de prizonieri între Kiev și separatiștii pro-ruși, după cele care au avut loc în septembrie și în decembrie anul trecut, a anunțat Kievul, transmite AFP.

Cei doi șefi de stat au evocat telefonic "eliberarea de cetățeni ucraineni deținuți" în teritoriile separatiste din estul Ucrainei și în Crimeea, precum și în Rusia, a indicat într-un comunicat președinția ucraineană.

Putin și Zelenski au vorbit de asemenea despre pregătirea unei noi întâlniri în "formatul Normandia", după cea de la Paris din decembrie, la care au participat cei doi lideri, cu mediere franco-germană.

Respectiva reuniune, care a fost și prima dintre președintele rus și cel ucrainean, a fost urmată de un schimb de deținuți între Kiev și separatiștii pro-ruși ce a implicat circa 200 de prizonieri. Operațiunea a marcat o nouă detensionare a conflictului armat, care în prezent este în mare parte înghețat, dar care s-a soldat din 2014 cu peste 13.000 de morți.

În septembrie anul trecut, Kievul și Moscova au schimbat alți 70 de deținuți, iar Rusia a predat Ucrainei nave de război ce fuseseră sechestrate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0534 secunde