Putin vrea să reducă de două ori în decurs de șase ani nivelul sărăciei din Rusia

128
Putin vrea  să reducă de două  ori în decurs  de șase ani nivelul  sărăciei din Rusia - putin-1519920363.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că vrea să reducă de două ori nivelul de sărăcie inadmisibilă în Rusia în cursul următorilor șase ani, adică durata viitorului mandat pe care ar urma să-l obțină, fără surprize, la scrutinul din 18 martie, relatează AFP.

"Noi trebuie să reducem în șase ani de cel puțin două ori nivelul de sărăcie", a declarat Putin în cursul discursului său anual în fața camerelor reunite ale parlamentului Consiliul Federației (camera superioară) și Duma de Stat (camera inferioară), difuzat de televiziune.

El a subliniat că numărul persoanelor care se confruntă cu sărăcia în țară a trecut de la 42 de milioane în anul 2000 la circa 20 de milioane în prezent.

În discursul anual despre starea națiunii, care intervine cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Putin a spus că Rusia ar trebui să se străduiască să intre în clubul "80+", adică pe lista țărilor cu o speranță de viață de peste 80 de ani.

"Principalul inamic al Rusiei și amenințarea majoră la adresa sa este rămânerea în urmă", a declarat Putin în mesajul său adresat Adunării Federale, în sala Manej din centrul Moscovei.

Spre deosebire de anii precedenți, discursul președintelui, care se așteaptă să câștige viitoarele alegeri prezidențiale, este adresat de data aceasta tuturor cetățenilor, și nu doar elitei politice din Rusia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0603 secunde