R. Moldova a început campania de vaccinare contra Covid-19, cu dozele donate de România

628
R. Moldova a început campania de vaccinare contra Covid-19, cu dozele donate de România - vaccin2-1614678795.jpg

Articole recomandate

Marți a demarat campania de vaccinare anti-COVID-19 din Republica Moldova, primele persoane imunizate fiind lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican “Timofei Moșneaga”. Administrarea acestor doze a fost posibilă datorită lotului de vaccinuri donat de România, scrie Radio Chișinău.


Autoritățile din sănătate au informat că în primul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID, iar ulterior ceilalți angajați din sistemul sanitar.


Către Centrele de sănătate publică vor fi repartizate 10 800 de doze de vaccin. Regiunea transnistreană va recepționa, în prima etapă, 1 800 de doze.


Amintim că, săptămâna trecută autoritățile de la Chișinău au recepționat un lot de 21 600 de doze de vaccin produs de AstraZeneca oferită gratuit de România.


Guvernul de la București a aprobat în ședința de miercurea trecută un proiect de OUG care prevede donarea a 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, anunțul fiind făcut de premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că a fost cel mai important act normativ aprobat în ședința de miercuri. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reacționat imediat pe Facebook, spunând că este o veste foarte bună, dozele urmând să fie folosite pentru imunizarea personalului medical.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7445 secunde