Casa Albă despre incidentele dintre palestinieni și israelieni:

Rachetele lansate din Fâșia Gaza, factorul declanșator al conflictului

421
2
Rachetele lansate din Fâșia Gaza, factorul declanșator al conflictului - israel-1353242794.jpg
Rachetele lansate de către militanți islamiști palestinieni asupra Israelului de pe teritoriul Fâșiei Gaza au fost factorul declanșator al conflictului care s-a soldat cu 42 de morți de la începutul operațiunii militare israeliene "Pilon de Apărare", au declarat, sâmbătă, reprezentanți ai Casei Albe. 


"Noi credem că tirurile cu rachete provenind din Fâșia Gaza au fost factorul declanșator al acestui conflict", a declarat Ben Rhodes, ad-junctul consilierului pentru Securitate Națională, la bordul Air Force One. "Noi apreciem că israelienii au dreptul să se apere și că vor lua propriile decizii asupra tacticii pe care o vor utiliza", a subliniat oficialul Casei Albe. 

Rhodes a precizat că președintele Barack Obama și premierul israe-lian Benjamin Netanyahu susțin o "dezescaladare", cu condiția ca mișcarea islamistă palestiniană Hamas să înceteze tirurile de rachete. Cei doi lideri au vorbit la telefon în fiecare zi de la izbucnirea conflictului.

Obama a discutat, de asemenea, cu președintele egiptean Mohamed Morsi și cu premierul turc Reçep Tayyip Erdogan.

"Ei pot juca un rol constructiv, discutând cu Hamasul pentru a încuraja un proces de dezescaladare", a declarat Rhodes.

"Noi vrem același lucru ca israelienii, și anume să nu mai fie lansate rachete din Fâșia Gaza", a conchis el.

v v v

Casa Albă a apreciat anterior că nu există "nicio justificare a violenței" Hamas.

"Condamnăm cu fermitate tirurile susținute de rachete de pe teritoriul Fâșiei Gaza către Israel și regretăm că civili nevinovați, israelieni și palestinieni, au fost uciși sau răniți în violențele care au urmat", a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al președintelui Barack Obama, dând vina pe Hamas pentru declanșarea conflictului.

Barack Obama a părăsit Wa-shingtonul sâmbătă dimineață. El urmează să efectueze un turneu de câteva zile în Asia. 


Comentează știrea

elisabeta
19 noiembrie 2012
ucidere din culpa

Bărbatul de 64 de ani, care seara trecută a fost lovit de un autoturism pe o trecere de pietoni din zona CET, a murit azi noapte la spitalul din Constanța. Ambulanța l-a adus în stare gravă, iar medicii au făcut tot ce au putut ca să-l salveze. În cursul nopții, inima lui a cedat. Deși pietonul traversa regulamentar bulevardul, șoferul spune că nu l-a văzut. Bărbatul de 64 de ani a fost spulberat de un autoturism pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropiere de CET. Omul a fost aruncat mai bine de cinci metri de locul impactului. Medicii sosiți să-i acorde primul ajutor l-au găsit plin de sânge. Ei spun că a suferit un traumatism cranian puternic și l-au transportat în agonie la Spitalul Județean Constanța. Cei care au văzut accidentul susțin că autoturismul avea viteză. Mașina la volanul căreia se afla șoferul vinovat venea pe banda a doua, spun martorii, iar - în timp ce celelalte autoturisme au oprit pentru a-i acorda prioritate pietonului, aceasta a trecut. Conducătorul auto a declarat ulterior că nu l-a văzut pe bătrân. Polițiștii de la Rutieră treabuie să stabilească acum viteza cu care rula autoturismul. În ciuda eforturilor medicilor, organismul bătrânului a pierdut lupta cu moartea noaptea trecută. Șoferul care l-a lovit este cercetat penal pentru ucidere din culpă. stie cineva? 21-08-2012 [email protected]

ASA DA
19 noiembrie 2012
dezcaladare vs aplanare

Hai ca pute-ti si mai bine. Redactorul sef a facut limba Romana la scoala? Dezcaladare auzi tu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8238 secunde