Raed Arafat, soluții pentru managerii de spitale care se tem de incendii

209
1
Raed Arafat, soluții pentru managerii de spitale care se tem de incendii - raed-1633535529.jpg
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit miercuri seara, la News Hour with CNN, despre soluțiile oferite managerilor de spitale, care se tem de riscul unui incendiu, după tragedia de la Constanța.


"Soluția este să respectăm toate regulile care sunt regulile de prevenire stabilite cu pompierii. Să ne îngrijim de bolnavi, să încercăm să reducem impactul pe sistemul sanitar, cât mai mulți să se vaccineze, măcar să nu mai ajungă în Terapie Intensivă. Noi încercăm să creștem capacitățile în siguranță. Asta nu înseamnă că putem garanta un risc 0, pentru că nicăieri în lume nu se garantează un risc 0", a declarat Raed Arafat.


"Detașăm personal, tocmai că să completăm personalul tocmai că un salon să nu rămână nesupravegheat, mai ales pe zona de Terapie Intensivă.


Soluția este că oamenii să nu mai asculte nimic din îndemnurile împotriva vaccinării. Să se trateze așa cum spun medicii, și cine poate să se vaccineze cât mai repede.", a mai spus șeful DSU.

Spitalele publice vor suspendă pentru 30 de zile intervențiile chirurgicale și internările care nu reprezintă urgențe. Cu alte cuvinte, oamenii nu vor mai fi primiți în spitale pentru controale și tratamente. Decizia anunțată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a stârnit panică în rândul bolnavilor cronici care spun că nu știu dacă își vor putea continuă curele.

"Cine citește ordinul va vedea că permite continuarea intervențiilor și tratamentelor acolo unde nu se pot amână. Clar că urgențele nu se amână. Cazurile onologice sunt menționate că excepții, acolo unde tratamentul trebuie să se desfășoare, și nu blochează activitatea activitatea ambulatorie.

Dar într-o situație cum este cea în care ne aflăm, noi, că medici, treaba noastră este să prioritiam și să alocăm resursele acolo unde este nevoie, astfel încât să salvăm cât mai mulți oameni", a explicat Read Arafat.


Comentează știrea

fani
7 octombrie 2021
spitalul ars

Nicaieri in lume nu se garanteaza risc O ! Dar nicaieri in lume nu se face misto cu subordonarea unor institutii ,ca de ex. Spitalul de boli infectioase care ar fi in subordinea Primariei si ce sa vezi NU apare in niciun document oficial al Primariei sau Consiliului local ! Site-ul acestora este curatat de acest Spital ....Nicaieri in lume un consilier presedinte al Comisiei de sanatate din Consiliul local nu face nimic ptr.aprobarea investitiei necesare Spitalului la care este sef al Consiliului de administratie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8891 secunde