Raport cutremurător al UNICEF: 2.360 de copii morţi în contraatacurile israeliene în Fâşia Gaza

2883
Raport cutremurător al UNICEF: 2.360 de copii morţi în contraatacurile israeliene în Fâşia Gaza - 1-1698220486.jpg
Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) afirmă că 2.360 de copii au murit în contraatacurile israeliene în Fâşia Gaza, ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, transmite agenţia DPA. Alţi 5.364 de copii au fost răniţi, potrivit UNICEF, care citează informaţii fără a numi sursele. Organizaţia vorbeşte de atacuri fără încetare!

„Situaţia din Fâşia Gaza este o pată în creştere pe conştiinţa noastră colectivă. Rata deceselor şi răniţilor în rândul copiilor este pur şi simplu şocantă”, a punctat Adele Khodr, directoare regională a UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de nord.

Fâşia Gaza se confruntă cu lipsa acută a apei, cu consecinţe grave asupra copiilor, care reprezintă circa 50% din populaţie, mai atenţionează UNICEF, care face apel la toate părţile implicate în conflict să accepte o încetare a focului, să asigure accesul ajutorului umanitar şi să elibereze toţi ostaticii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, a anunţat că 50 de persoane au fost ucise, marţi seara, în mai multe zone din Fâşia Gaza. În total, 5.791 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra teritoriului palestinian ca răspuns la atacul efectuat de mişcarea islamistă pe 7 octombrie.

XXX

Negociatorii din Qatar implicaţi în eforturile de eliberare a ostaticilor luaţi de Hamas în timpul atacului său asupra Israelului şi-au exprimat speranţa de a obţine noi eliberări, potrivit Ministerului de Externe de la Doha.

Statul din Golf desfăşoară o activitate diplomatică intensă încă de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat pe 7 octombrie după atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian în timpul căruia au fost luaţi ostatici aproximativ 220 de israelieni, străini sau cu dublă cetăţenie.

Doha a obţinut eliberarea a patru persoane: două ostatice americane vineri şi două israeliene.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe qatarez, Majed Al-Ansari, a declarat că negociatorii din Qatar au speranţa de a obţine eliberări suplimentare prin discuţiile în curs cu Israel şi Hamas. Cu toate acestea, el a avertizat cu privire la escaladarea violenţei în Fâşia Gaza şi la dificultăţile logistice de a scoate ostaticii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4057 secunde