Raport: Europa nu are soluții pentru zecile de mii de tone de deșeuri nucleare

145
Raport: Europa nu are soluții pentru zecile de mii de tone de deșeuri nucleare - raport-1581024502.jpg

Articole recomandate

Peste 60.000 de tone de deșeuri nucleare radioactive sunt în prezent stocate în facilități provizorii în Europa, în timp ce capacitățile de stocare a acestora au ajuns la limită și nu au fost încă elaborate soluții pe termen lung, se arată într-un raport prezentat, miercuri, de Fundația Heinrich Boell din Germania, afiliată Partidului Verzilor, relatează DPA. 


Centralele atomoelectrice oferă pentru multe state europene o sursă importantă de energie, dar în același timp și controversată. Susținătorii energiei nucleare o consideră o bună alternativă față de combustibilii fosili poluanți, în timp ce adversarii ei avertizează asupra deșeurilor nucleare, care pot rămâne mii de ani radioactive, prin urmare și cancerigene. 


Finlanda este singura țară din lume care va construi o facilitate de stocare permanentă a celor mai periculoase tipuri de deșeuri nucleare, potrivit raportului citat. 


Actualele capacități de stocare pentru deșeurile nucleare cu grad mediu și înalt de radioactivitate nu au fost concepute pentru a funcționa ca facilități pe termen lung. Cea mai mare parte a combustibilului nuclear uzat este plasat în bazine de răcire, care sunt mai puțin sigure decât depozitele uscate, relevă documentul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5714 secunde