Raportul CE din 2012 este mai important deoarece examinează o perioadă de cinci ani

236
Raportul CE din 2012 este mai important deoarece examinează o perioadă de cinci ani - comisiaeuropeana-1342617036.jpg
Raportul pe care CE l-a publicat ieri este mai important, deoarece evaluează progresele înregistrate în cei cinci ani care au trecut de la aderarea Bulgariei și României la UE, a apreciat purtătorul de cuvânt al Comisiei Mark Gray.

"Acest raport este diferit, deoarece examinează nu doar o perioadă de șase luni, ci de cinci ani", a declarat Gray pentru postul bulgar Darik, relatează site-ul Novinite.

"Astfel, vorbim despre un proces mai analitic, care evidențiază atât succese, dar și lucruri care nu au decurs prea bine", a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

CE a publicat ieri rapoartele de monitorizare asupra sistemelor judiciare și afacerilor interne din România și Bulgaria, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), instituit în ambele țări odată cu aderarea la Uniunea Europeană (UE), la 1 ianuarie 2007. Rapoartele și mecanismul au constituit condiții de aderare.

Potrivit proiectului raport, citat de presa din ambele țări, CE pare, potrivit Novinite.com, să fie mai mulțumită de rezultatele Bulgariei decât ale României, adăugând că "se așteaptă ca procesul de monitorizare al celor două țări să fie separat și să aibă date de publicare diferite".

Următorul raport asupra situației din Bulgaria este așteptat la sfârșitul lui 2013, în timp ce un nou raport asupra situației din România este așteptat spre sfârșitul lui 2012, potrivit aceleiași surse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde